(8 jaar en ouder)

MusicKids

Ontdek en beleef het plezier in muziek met MusicKids, de kennismakingscursus van Harmonieorkest Zoetermeer.

(8 jaar en ouder)

MusicKids

MusicKids is voor kinderen van groep 5 en hoger. De MusicKids gaan samen muziek maken om zo de muzikale wereld te verkennen.
De MusicKids leren diverse instrumenten kennen en kiezen aan het einde van de lessenserie een instrument uit waar ze het vervolg van de lessen mee aan de slag gaan. Er kan gekozen worden uit instrumenten die terug te vinden zijn in een harmonieorkest zoals klarinet, trompet, saxofoon en dwarsfluit.

We leren de eerste noten spelen op ons nieuwe instrument en gaan daarnaast aan de slag met alle aspecten die nodig zijn om samen muziek te maken zoals luisteren, lezen en spelen.

Tijdens de lessen komt ook de eerste muzikale theorie aan bod. De MusicKids leren hoe de muzieknoten heten, hoe lang ze duren en hoe je ze moet spelen op je eigen instrument. Daarnaast besteden we aandacht aan dynamiek, ritmes en samenspel. De lessen zijn heel gevarieerd, we wisselen het spelen op het instrument af met muzikale spelletjes en andere leuke muzikale activiteiten.

Muziek maken is een goede work-out voor je hersenen en samen muziek maken is goed voor de sociale ontwikkeling. Bovenal is samen muziek maken ontzettend leuk en ook erg gezellig.

Speel je mee?

Kom je meedoen?

Maak uw interesse in één van onze muziekcursussen kenbaar via onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Kennismaken met muziek:

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat