Stichting

Muziekvrienden Zoetermeer

Veel gestelde vragen

Vragen over muzieklessen:

Voor welke instrumenten worden lessen aangeboden?

Op dit moment bieden we muziekles aan voor dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, hoorn, euphonium, bastuba, gestemd slagwerk (zoals xylofoon en klokkenspel) en ongestemd slagwerk (percussie, drumset, etc.).

De muzieklessen worden in overleg met de docenten ingepland. Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

De meeste muzieklessen duren 30 minuten maar uitzonderingen zijn mogelijk. De lessen op dwarsfluit duren 45 minuten per keer.

De muzieklessen worden gegeven in het MusicDome, van der Hagestraat 22d, Zoetermeer. Dit is onderdeel van het Silverdome. De ingang bevindt zich tussen de betonnen oprit en het restaurant.

Ja, we werken alleen samen met vakdocenten. Alle docenten zijn afgestudeerd aan het conservatorium en hebben ruim ervaring met het geven van muzieklessen aan zowel kinderen als volwassenen.

Absoluut. Onze lessen zijn interessant voor zowel beginners als ervaren muzikanten. Omdat we individuele lessen geven, worden de lessen altijd aangepast aan jouw niveau. Heb je nog nooit een instrument bespeeld? Neem dan contact met ons op via bestuur@muziekvriendenzoetermeer.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Stichting Muziekvrienden werkt nauw samen met Harmonieorkest Zoetermeer van muziekvereniging Harpe Davids. Indien je lid wordt van deze vereniging kun je via hen een instrument in bruikleen krijgen (indien beschikbaar). Bovendien ontvang je via deze vereniging een flinke korting op het lesgeld.

Leden van Harmonieorkest Zoetermeer / Muziekvereniging Harpe Davids krijgen een flinke korting op het lesgeld. Daarnaast kan er via deze vereniging mogelijk ook instrument worden uitgeleend. Als je lid bent van de vereniging geldt het lage tarief zoals vermeld op de website. Je betaalt naast het lesgeld aan de stichting dan ook contributie aan deze vereniging. Echter, op basis van 40 lessen per jaar is dit samen op jaarbasis nog steeds goedkoper dan alleen het normale lestarief.

Neem even contact met ons op via: bestuur@muziekvriendenzoetermeer.nl

Vragen over kennismakingscursussen:

Welke cursussen zijn er allemaal?

Voor kinderen in de basisschoolleeftijd hebben we drie verschillende muzikale kennismakingscursussen:

Voor oudere kinderen en volwassenen die willen starten met muziek maken hebben we het Nieuw Talent Orkest.

Ja, het is mogelijk om het lesgeld in twee termijnen te betalen. Neem even contact met ons op via bestuur@muziekvriendenzoetermeer.nl

Dan zorgen we dat het administratief goed afgehandeld wordt.

De lessen voor Muziekspel en Muziektijgers duren 30 minuten per keer. Een MusicKids les duurt 45 minuten.

De repetitie van het Nieuw Talent Orkest duurt 60 minuten en is eens in de twee weken op dinsdagavond.

De kindercursussen Muziekspel en Muziektijgers worden gegeven door Elise Hakkennes. Zij is afgestudeerd aan de PABO en werkt zowel als vakdocent muziek als leerkracht op een basisschool.

MusicKids wordt gegeven door Elise Hakkennes, Erica de Jonge en Jurgen van Groningen Schinkel. Net als Elise zijn Erica en Jurgen afgestudeerd aan de PABO en hebben ze ervaring als leerkracht en vakdocent muziek.

Het Nieuw Talent Orkest wordt gedirigeerd door Jurgen van Groningen Schinkel. Hij is professioneel dirigent.

De kennismakingscursussen worden gegeven in het MusicDome, van der Hagestraat 22d, Zoetermeer. Dit is onderdeel van het Silverdome. De ingang bevindt zich tussen de betonnen oprit en het restaurant.

Dit is altijd te bespreken. De mogelijkheden hangen af van specifieke wensen en beschikbaarheid van onze docenten. Je kunt hiervoor contact opnemen via bestuur@muziekvriendenzoetermeer.nl

Zeker! Voordat de cursus Nieuw Talent Orkest van start gaat houden we een kennismakingsbijeenkomst waarop je verschillende instrumenten kan uitproberen.

Als je mee doet aan de cursus Nieuw Talent Orkest krijg je een instrument en een lessenaar te leen. Ook krijg je een muziekmap waarin al het cursusmateriaal en de muziekstukken zitten.

Neem even contact met ons op via: bestuur@muziekvriendenzoetermeer.nl

Donaties:

Ik wil de Muziekvrienden graag financieel steunen. Hoe kan ik dit het beste doen?

We zijn ontzettend blij met zowel financiële steun als andere ondersteuning. Heb je leuke ideeën om de stichting te ondersteunen, of wil je doneren voor een specifiek doel, neem dan contact op via bestuur@muziekvriendenzoetermeer.nl

Inwoners van Zoetermeer en omgeving muziek laten maken en laten beleven is ons doel waar we als stichting zonder winstoogmerk elke week hard aan werken. We hebben het proces gestart om te registreren als ANBI. Daarmee is uw gift straks financieel nog gunstiger. Heeft u vragen over het doen van een donatie? Neem dan contact met ons op!

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat