Muziekles voor beginners en gevorderden

Slagwerk

Drums, pauken, percussie en melodisch slagwerk

Muziekles Zoetermeer

Slagwerk

Het drumstel bestaat uit verschillende trommels en bekkens die door één persoon worden bespeeld. Een drumstel heeft een basdrum, een snaredrum, toms en bekkens zoals hi-hat, ride en crash. Voor het bespelen van het drumstel heb je je handen en voeten nodig. Tijdens de lessen leer je verschillende grooves spelen en noten lezen. 

De pauken zijn grote ketelvormige trommels die een diepe en majestueuze klank produceren. Ze worden meestal bespeeld in paren. De pauken hebben verstelbare vellen, waardoor de muzikant de toonhoogte kan aanpassen door middel van pedalen. Ze voegen een dramatisch element toe aan de muziek en worden vaak gebruikt om accenten en hoogtepunten te benadrukken.

Het slagwerk omvat verder een breed scala aan percussie-instrumenten, zoals bekkens, triangel, tamboerijn, woodblock, klokkenspel, xylofoon en vele anderen. Deze instrumenten worden gebruikt om specifieke ritmische effecten en kleuren toe te voegen aan een muzikale compositie. Ze worden vaak bespeeld met stokken, mallets of handen, afhankelijk van het gewenste geluid en de techniek.

Ben je geen lid van Harpe Davids Zoetermeer, dan kost een les € 27,50 (tot 21 jaar) en € 32,50 (vanaf 21 jaar). Met je lidmaatschap bespaar je jaarlijks € 285,- op het lesgeld.

Natuurlijk betaal je wel contributie bij de vereniging (€ 192,- tot 21 jaar en €252,- vanaf 21 jaar). Daarvoor krijg je, indien voorradig, een instrument in bruikleen en kun je gratis meespelen in het samenspeelorkest en/of het harmonieorkest! 

We starten deze muzikale cursus in september, maar we zijn op dit moment nog druk met het maken van een planning. Heb je interesse? Stuur ons je gegevens via het onderstaande formulier en we houden je op de hoogte!

Wil jij slagwerker worden?

Maak uw interesse in één van onze muziekcursussen kenbaar via onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Weet je nog niet welk instrument je wil gaan bespelen en zit je op de basisschool? Kijk dan eens bij onze kennismakingscursussen:

Muziekspel (4 – 6 jaar)     |     Muziektijgers (6 – 8 jaar)     |     MusicKids (8 – 10 jaar)

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat