6 - 8 jaar

Muziektijgers

Ga je mee op reis door de muzikale jungle?

6 - 8 jaar

Muziektijgers

Muziektijgers is voor kinderen die in groep 3 of 4 zitten. Samen gaan we op reis door de muzikale jungle. We ontdekken allerlei verschillende klanken, dynamiek, ritmes en muziekinstrumenten. Wie is dapper genoeg om mee te spelen?

De muziektijgers gaan op avontuur en onderweg komen ze allerlei verschillende onderdelen van de muziek tegen. De muziektijgers gaan zingen, spelen, luisteren en zelf muziek verzinnen. Soms komt er ineens een muziekinstrument uit de jungle, die moeten we natuurlijk uitgebreid onderzoeken en bespelen. Of misschien komt er wel een muzikant uit ons grote orkest op bezoek. Die kunnen we alles vragen en zijn of haar instrument willen we natuurlijk horen en misschien wel proberen.

Het beleven van muziek staat centraal in de lessen voor de muziektijgers. Alle aspecten van de muziek komen terug in de lessen; luisteren, maken, lezen, noteren en zingen. We gebruiken allerlei soorten instrumenten, zoals slag- en blaasinstrumenten. Maar ook ons eigen lichaam en onze eigen stem zetten we in.
Ook maken de muziektijgers kennis met de muzikanten uit het harmonieorkest.

Wil jij mee op avontuur?

Kom je meedoen?

Maak uw interesse in één van onze muziekcursussen kenbaar via onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Kennismaken met muziek:

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat