4 - 6 jaar

Muziekspel

Kom je zingen, spelen experimenteren en ontdekken?

4 - 6 jaar

Muziekspel

Muziekspel is een avontuurlijke kennismaking met muziek voor kleuters. Spelenderwijs gaan we de wereld van de muziek ontdekken. Zo gaan we volop zingen, spelen, experimenteren en ontdekken. Wat is muziek en hoe kun je zelf muziek maken? We oefenen en spelen met begrippen als hoog/laag, kort/lang, sterk/zacht en nog veel meer! Hoe moet je goed luisteren en kun je altijd alles goed horen? Door middel van muziekspelletjes leren we goed te luisteren naar de muziek en kunnen we ook samen echte muziek maken.

En wie zegt dat kleuters nog niet kunnen lezen heeft het mis! Wij leren al een beetje muziek lezen. Dat zijn nog niet de echte muzieknoten, maar we koppelen geluiden aan afbeeldingen en symbolen. Het basisprincipe van lezen wordt dus eigenlijk al in de muziek gelegd! Want ook in de muziek lezen we van links naar rechts en van boven naar beneden.

Het ervaren van muziek staat centraal in de muziekspel-lessen. De ene les gaan we aan de slag met luisteren, de andere keer met kijken of ontdekken, maar ook het zelf muziek maken met instrumenten komt aan bod. Zo leren de kinderen diverse percussie-instrumenten bespelen en doen we leuke spelletjes met deze instrumenten. Maar ook Boomwhackers mogen niet ontbreken tijdens de lessen. En wist je dat je zelfs met je eigen lichaam muziek kunt maken? Daarnaast zullen er ook af en toe echte instrumenten uit ons orkest langskomen, zoals trompet, klarinet, saxofoon en meer.

Kom je gezellig meedoen?

Kom je meedoen?

Maak uw interesse in één van onze muziekcursussen kenbaar via onderstaand formulier en wij nemen z.s.m. contact met u op!

Kennismaken met muziek:

Learn how we helped 100 top brands gain success.

Let's have a chat